Medlemsträning & Kursinformation

Medlemsträning

Alla som är medlemmar i klubben möjlighet att komma och träna i våra lokaler på det som vi kallar för medlemsträning en gång i veckan. Man samsas då med övriga på plats om musik och tempo. Dag och tid för medlemsträningen finns i kursschemat. Bra att veta: det är inte ledarlett så du behöver ha med dig en partner om du inte bara vill träna själv framför spegeln. Alla är välkomna, oavsett vilken nivå man är på!

Våra kurser

Anmälan till kurser

Anmälan till våra kurser finns under ”Våra kurser”.

Barnkurser

Vi har buggkurser i flera nivåer för barn i olika åldersgrupper, med fokus på dansglädje och rörelse.

Bugg, nivå 1, 2 och 3

På nivå 1 lär vi ut grunder och teknik som följer med genom hela vårt kursutbud. Efter den kursen har deltagarna tillräcklig kunskap för att våga sig ut på dansbanorna. Nivå 2 och 3 bygger vidare på grunderna och utvecklar möjligheterna att variera dansen.

Bugg Tips & Tricks

För den som vill utvecklas ännu mer efter genomförd Bugg 3 finns träningsgruppen som vi kallar ”Tips & Tricks”. Det är en medlemsträning där man jobbar vidare med teknik och finess, med inriktning på socialdans.

Foxtrot, nivå 1 och 2

Foxtrot är en av de vanligaste sällskapsdanserna i Sverige och dansas traditionellt till musik i fyrafjärdedelstakt. Tillsammans med buggen tillhör den de mest användbara danserna ute på socialdans och är därmed inte bara rolig och utmanande, utan även bra att kunna i alla sociala sammanhang där man kan förvänta sig dans. I den moderna foxen är man inte bunden till bestämda steg eller figurer, utan är fri att göra egna tolkningar till musiken och anpassa dansen efter den. På så vis blir dansen väldigt nyanserad och lämnar stort utrymme för variation och personlig stil. På våra foxkurser får du en bra grund att utgå ifrån, som du sedan kan välja att vidareutveckla till din egen foxstil. Nivå 1 är lämplig för dig som inte dansat alls eller provat dansa lite och känner att du vill lära dig mera. Nivå 2 bygger vidare från grundkursen.

Boogie woogie

Vi lär ut grunderna i swingdansen boogie woogie, som liknar det man dansade till rockmusik i Amerika på 1950-talet. I Sverige är boogie woogie främst en tävlingsdans, men på andra håll i Europa är den även vanlig som sällskapsdans.

sportfotograf.se

Dans som friskvård

Har du koll på att du kan få din buggkurs betald av din arbetsgivare om ditt arbete erbjuder friskvårdsbidrag? Bugg är nämligen listat som en godkänd motionsform på Skatteverkets sida över personalvårdsförmåner. Prata med din chef om vilka regler som gäller dig och din arbetsplats!